Vilmas knäckebröd med sesamfrön. En mycket liten kubisk förpackning som trots den oblekta ytan ger mig som konsument en känsla av lyx. Kan det bero på det grafiska? Man kan skymta en bit kustlandskap på den pyttelilla bilden, vilket kan relatera till skärgården (som bara den osar lyx). Vilmas bröd smakar precis som förpackningen ger intrycket av, lantligt och lyxigt. Dom sprödtunna skivorna ligger fint förpackade i en bit tunnt papper, det känns nästan som man öppnar en present varje gång man ska sno åt sig en skiva. Att det står "handbakat knäcke till mat och dryck" kan givetvis vara en faktor till att jag tycker att detta knäckebröd känns aningen lyxigare än Leksandknäcke. Alla vet att allt som är gjort för hand är dyrare (och lyxigare) än maskingjort. Förpackningen är inte större än 10x10x10cm, en riktigt liten kub alltså. Den lilla förpackningen gör också att jag känner att detta bröd är inget jag vräker i mig flera skivor av åt gången, det är endast när jag vill lyxa till det. Ingredidenserna gör också att det känns lite nyttigare än vanligt knäckebröd, som ofta innehåller onödigt mycket socker. Även om Vilma inte skiljer sig sådär jättemycket så gör en liten skillnad ganska mycket i slutändan.
Ingredienser: vete, råg, vatten , sesamfrön, honung (socker), mörk sirap (socker) och havssalt. Bakas endast med ekologiskt mjöl.
Honung och sirap är hundra gånger bättre alternativ till att söta ett bröd en vitt socker. Och att Vilmas knäckbröd är bakat med ekologiskt mjöl känns ju bra för själen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar