lördag 24 november 2007

Chokladglass till alla


Vanlig glass innehåller väldigt mycket socker och tillsatser och smakaromer hit och dit. Vill du ha riktig glass så gör den själv. Men sockret kan ju vara svårt att komma ifrån ändå. Här kommer ett alternativ till glass, som smakar som glass, men är ändå inte riktigt glass. Om man som jag inte tål socker, eller som sussi inte tål mjölk, så är det här superbra. Det är helt sjukt lätt också.

Chokladglass

1 banan
1 msk kakao (eller annan smaksättning)

hasselnötter eller mandel eller både och


Bananen måste var gul eller på gränsen till övermogen. De där som börjar få svarta prickar som inga vill äta, är perfekta. Skala bananen och lägg den i en plastpåse och frys in den. Låt den ligga över natten eller några timmar sådär går bra också. Jag brukar själv ha några infrusna hela tiden. Ta fram bananen och lägg i burk tillsammans med kakaon. Använd stavmixer och mixa ihop allt och sleva upp. Krossa hasselnötter och strö över. Klart!
Ät upp på en gång. Mums fillibabba!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jättegott!!

Anonym sa...

Intressant recept, lyckades göra mig hungrig det är en sak som är säker!