Hej och varmt välkommna till vår, Tove och Sussis, hälsoblogg!
Anledningen till att vi öppnar denna blogg är för att vi båda har stort intresse vad det gäller kost, hälsa och motion (det sista står nog jag, Sussi, mest för). Eftersom vi vet att det finns en ökad medvetenhet om vad vi stoppar i oss i dagens samhälle vill vi gärna dela med oss av våra kunskaper och vårt intresse. Vi vet att det finns fler som vi, med allergier och andra anledningar till att äta sunt eller undvika diverse produkter. Jag inviger denna blogg med ett inlägg som går i julens tecken, vilket inte är helt opassande eftersom det snart är första advent. Jag har, med hjälp av två olika recept, knåpat ihop mitt eget lilla recept på rostade nötter.
0,5 L blandade nötter ( jag tog av det jag hade hemma; sötmandlar, hasselnötter och naturella cashewnötter)
1 msk rapsolja
1 msk smör (jag använder mjölkfritt, men det går ju såklart bra med vanligt smör )
3 msk pepparkakskrydda* (men jag använder bara 2 tsk av blandningen, resten sparar jag i en plastpåse till en annan gång)
1,5 tsk sötningsmedel, jag använder Hermesetas
1 krm salt
1 msk vatten
* lika delar av; ingefära, malda nejlikor och kanel
Gör så här;
1. Stek nötterna i rapsolja på medelhög värme tills de fått fin färg, ca 5 min. (Håll koll på nötterna så dom inte bräns, det går fort)
2. Släng i smöret, ner med kryddorna, salt och sötningsmedel. Rör om och låt steka någon minut till.
3. Häll över vattnet och låt koka. När vattnet är borta är dom klara och du kan stänga av plattan. För att dom inte ska bli för brända rekomenderar jag att du låter dom svalna på en plåt eller i någon ugnsfastform.
Tillagningstid; Max 20min.
Tips! Detta är en perfekt gåva nu i juletider, släng ner lite nötter i en plastpåse och knyt ett rött snöre runt. Kommer att uppskattas!
lördag 24 november 2007
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar