I brist på matinspiration tog jag vad som fanns i kylskåpet och slängde ihop en broccoli -och baconpaj. Som blev en succé i min kollektivfamilj. Kan säga, inte för att skryta, att det var tur att jag hann ta en bit. Den är nämligen slut nu.
Pajdeg:
2dl vetemjölspecial (fullkorn)
2dl dinkelmjöl
100g mjölkfritt margarin
1-2msk vatten
1 nypa salt
Fyllning:
4st ägg
1-2dl osötad sojamjölk
2dl riven laktosfri ost (ålands special 31%)
salt, mald vitpeppar, mald svartpeppar
önskad mängd broccolibuketter
1paket bacon
Gör så här;
1. Förväll broccolin och klipp bacon i mindre bitar, stek i stekpanna utan fett.
2. Dela margarinet i mindre kuber, tillsätt mjölet och salt. Knåda till en grynig massa.
3. Släng i 1msk vatten till att börja med, arbeta in det, om degen känns för smulig häll då i ytterligare 1msk.
4. Pressa ut degen i en pajform, kan behöva "lappas" då degen inte håller ihop helt. Nagga botten på skalet.
5. Sätt ugnen på 150 grader och förgrädda pajskalet i ca 10min.
6. Lägg det stekta baconet på lite hushållspapper och låt överflödigt fett sugas upp. Häll bort vattnet från broccolin och hacka i mindre bitar.
7. Vispa äggen och tillsätt sojamjölk samt salt och peppar efter smak. Riv osten.
9. Glöm inte bort pajskalet i ugnen.
10. Släng i den hackade broccolin i pajskalet, strö över bacon och den rivna osten.
11. Häll äggstanningen i cirklar över fyllningen.
12. Höj temperaturen i ugnen till 175grader
13. In med pajen och låt den stå i mitten av ugnen i ca 30-40min
14. Tadaa! Luktar ljuvligt, inte sant? (Typ prutt) Låt svalna en aning och njut sedan av en rejäl bit.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar